GLASSMESTER THORESEN
DIN LOKALE PRODUKSJONSBEDRIFT
GLASSMESTER THORESEN
DIN LOKALE PRODUKSJONSBEDRIFT
Previous slide
Next slide

Glassmester Thoresen har vært en lokalt forankret bedrift helt siden Olaf Andreas Thoresen startet opp tidlig på 40-tallet.

START FOR DEG SELV! …sto det på den mystiske kassen som sto utenfor hjemmet til Olaf Andreas en morgen i 1943.

Samme dag etablerte han bedriften Glassmester Olaf A.Thoresen og reiste rundt til kundene sin på sykkel med glass-stativ bakpå.

I 1946 flyttet han inn i et gammel bygg ved siden av Høyers hotel i Skien sentrum. Bedriften vokste raskt og hadde i løpet av få år 26 ansatte og etterhvert eget nybygg i Hjellegata. Hovedgeskjeften var fortsatt glassarbeid, men han utvidet med speilfabrikk, bilglass, rammeverksted, engrossalg av glass over hele sørnorge og større fasader.

Første generasjonsskiftet skjedde på slutten av 60-tallet da Leif R. Thoresen som 21-åring overtok bedriften etter farens dødsfall. I 1978 startet bedriften med produksjon av dører og vinduer i glass og aluminium, og la ned engrossavdelingen.

80-tallet var preget av hard konkurranse på de tradisjonelle produktene og Leif måtte derfor prøve å tenke nytt. Det førte til produksjon av rullegitter og tidlig på 90-tallet gikk bedriften en ny vei ved også å tilby balkonginnglassing. Dette førte til Harmoni balkonginnglassing  som er designet og utviklet av Glassmester Olaf A.Thoresen AS. Harmoni balkonginnglassing blir produsert i våre lokaler på Rødmyr og dette produktet er nå den aller største delen av vår bedrift. Dette er et produkt vi er veldig stolte av.

I januar 2017 skjer det et nytt generasjonsskifte da Leif og Svanhild Thoresen gir styringen videre til sine 3 barn.  Ole Thoresen er nå daglig leder og skal sammen med de ansatte og sine søstre drive det som nå heter Glassmester Thoresen AS videre.  

Innenfor veggene på Rødmyr finner vi flere trofaste ansatte med meget lang fartstid i bedriften og god kjennskap til faget. Sammen med nyere ansatte med nyskapende ideer og friskt pågangsmot, gir dette oss en unik mulighet til å være de beste på det vi driver med. Vi er stolte av håndverket og streber etter å levere alt til ypperste kvalitet

I midten av bildet ser vi butikken til glassmester Olaf A. Thoresen. På venstre side ligger hotel Høyers.