Om oss

"Start for deg selv" stod det på den mystiske kassen som stod utenfor hjemmet til Olaf A. Thoresen en morgen i 1943.


Til dags dato er det fortsatt ingen som vet hvem kassen kom fra.

Samme dag etablerte han bedriften Glassmester Olaf A. Thoresen og kundene reiste han rundt til på sykkel med glasstativ bakpå. I 1946 flyttet glassmesteren inn i hjertet av Skien og i løpet av få år var bedriften oppe i 26 ansatte.

Hovedgesjeften var glassarbeidet, men ble utvidet med speilfabrikk, frontrutarbeid på biler, engrossalg av glass over hele Sørnorge og større fasadearbeider.

Om Glassmester Thoresen 1

Første generasjonsskiftet skjedde tidlig på 70-tallet da Leif R. Thoresen som 19-åring overtok bedriften etter farens dødsfall. I 1978 startet bedriften med produksjon av dører og vinduer i glass og aluminium, og la ned engrossavdelingen.

80-tallet var preget av hard konkurranse på de tradisjonelle produktene og bedriften måtte derfor begynne å tenke nytt.

Tidlig på 90-tallet gikk Glassmester Olaf A. Thoresen AS en ny vei ved å tilby balkonginnglassing, noe som gav bedriften en skikkelig opptur. Dette førte til Harmonisystemet som er et eget design utviklet av Glassmester Olaf A. Thoresen AS, og er nå den aller største delen av vår bedrift.

I januar 2017 kan vi vise til et nytt generasjonsskifte da Leif R. Thoresen gir styringen videre til sønn Ole Thoresen. Sammen med ansatte med over 40 års erfaring i bedriften og flere nye ansatte skal han drive det som nå heter Glassmester Thoresen AS videre.

Glassmester Thoresen AS er bygget på kvalitet og gode gjennomførte produkter. Vi er veldig stolte av arbeidet vi gjør.

Om Glassmester Thoresen 2